• Vinárstvo Gala
  • Vinárstvo Gala
  • Vinárstvo Gala
  • Vinárstvo Gala
  • Vinárstvo Gala

Vinárstvo Gala

on

Moravskú oblasť máme všetci na dosah ruky, ale do jej krás sa zamilujeme, až keď ju po prvý krát navštívime. Kraj rozkvitnutej levandule, nádherných viníc a dobrosrdečných ľudí. Mnoho roztrúsených dediniek, nie až tak vzdialených od seba a v každej niečo zaujímavé.

Z našej reštaurácie Fou Zoo sme vyrazili skoro ráno. Našim cieľom bola dedinka Bavory na Morave. Hneď za prvou moravskou dedinkou nás mladík pri ceste pozval na čerešne. Musíme uznať, že prestávka bola osviežujúca a niektorí z nás si pripomenuli detstvo.

Radšej skoro ráno, ako neskoro večer

Ku Jaromírovi Galovi sme dorazili o čosi skôr a tak sme mali možnosť lepšie spoznať túto oblasť. Prepadol nás hlad a tak sme sa informovali u domácich o dobrej miestnej reštaurácii. Napodiv nám takmer všetci odporúčali rovnakú prevádzku, Café Fara v Klentnici. Autom sme to mali na skok a s parkovaním nebol problém, nakoľko veľké množstvo návštevníkov tejto oblasti prišlo na bicykloch. Celé rodinky, ale aj zahraničné skupinky vyhľadávali tento lokál, a tak sme dúfali, že bude pre nás voľný stôl. Nebol, ale milá uvádzačka nás ubezpečila, že prvý voľný je náš. Zatiaľ sme si vyplnili čas na miestnom malom trhu v uličke. Ako sme neskôr zistili, patril tiež k reštaurácii Café Fara. Domáce oleje z jadier marhule, marmelády, levanduľové vankúšiky na dobrý spánok. Všetko odrážajúce miestne plodiny, zvyklosti a šikovnosť remeselníkov. Stôl sa uvoľnil a my sme zasadli. Malý výber v menu a všetko zaručene čerstvé nám uľahčil rozhodovanie. Chceli sme ochutnať všetko a tak sme aj spravili. Máme už naučený systém “sharing” z našej reštaurácie, a tak sme sa tešili z každého jedla spolu. Ako poďakovanie sme sa vypýtali do kuchyne, tak ako je to možné aj u nás vo Fou Zoo. Kuchársky tím na čele s 33 ročným Tomášom Levým sme odmenili potleskom. Tomáš Levý nás okamžite spoznal a tak nastala výmena pochvál na oboch stranách. Museli sme sa pobrať za prácou a tak sme sa rozlúčili. Ešte raz ale ďakujeme za gastronomickú skúsenosť.

Keď práca baví

V okolí vinohradu pána Galu sme si cestou späť nazbierali lúčne kvety a lesné ovocie. Miško Konrád a Tomino Lysý si tak mohli svoje pripravované menu obohatiť a hosťom tak ukázať svoju kreativitu. Slnečné počasie, božský pokoj a Pálavské vrchy našu myseľ upokojili a naladili na absolútny pokoj. Tak sme mohli ako vždy dať do jedla všetku lásku a radosť.

Správa o príchode Michala Konráda, Tomáša Lysého a ich kuchyne do vinárstva spustila ohromný ohlas. Tento večer pán Gala vypredal ešte pred oficiálnym spustením predaja, a tak sme nemohli sklamať.

Večera sa začala ľadovým sirupom z lokálnych byliniek a plátkom sušeného wagyu, plného umami chute. Hosťom sa tak nádherne prebudili chuťové poháriky a mohli sme pokračovať.

Nasledovali špeciality reštaurácie Fou Zoo ako ich môžete poznať a vynikajúce vína Gala.
Smažené tigrie krevety vo wasabi omáčke, moderné sashimi ale aj jahňacie kotlety a čokoládovú guľu, ktorú sme naservírovali so všetkou pompéznosťou. Jedlá doplnené o znamenité vína navodili neuveriteľnú atmosféru. Spojenie poctivej gastronómie a poctivého vinára fungovalo.

Úsmevy na tvárach po poslednom sladkom víne a čokoládovej guli naznačovali náš úspech. Ten ešte potvrdil potlesk spokojných gurmánov. Spokojní hostia sú pre nás najväčšou odmenou a my sa z nich úprimne tešíme.

Vďačnosť

Takto ešte raz pánovi Galovi ďakujeme za pozvanie a za nádherné spojenie kvality, čerstvosti a vytvorenie úžasnej atmosféry. Kedykoľvek budeme mať možnosť spojiť sa s tak výnimočným človekom, nebudeme dlho premýšľať.

O autorovi

Rafinovaná kombinácia toho najlepšieho, čo nám dáva more aj pevnina. Dokonalý súlad ázijskej a európskej gastronómie. Miesto splnených gurmánskych túžob a prianí. Miesto, ktoré s Vami komunikuje jazykmi, ktoré nepoznáte, a predsa im rozumiete. Miesto, ktoré dýcha atmosférou nečakaných zážitkov a nových stretnutí. Miesto, kde vzniká vietor. To je Fou Zoo.


Všetky články od Fou Zoo

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>