Na seafoode v Bruseli.

on

Obchod s rybami je do budúcnosti jedna veľká neznáma.

Milí pribratučký Američan mi v Bruseli na jednej z najväčších výstav na svete - SEAFOOD hovorí, ako 90% výlovu Black Codu vykúpili Japonci. V tom istom čase mi beží film, ako mi hovorí  Ľubo Roman Junior (pán podieľajúci sa na vedení reštaurácií ako ParCafe, AuCafe či spoločnosť zaoberajúcu sa vínom Pro vino), že Číňania v poslednom čase každý rok nakupujú čoraz väčšie objemy francúzskeho vínka z Bordeaux. Ďalší záblesk a pred očami mám mladého slovenského umývača riadu, ktorý robil v čínskej reštaurácií na Slovensku, kde ho prevažne kŕmili rečami ako sú fešáci happy, že sa Číňania rozrastajú a časom budú všade.

Toto sú len malé, na oko k sebe nepatriace informácie, ktoré som zachytil v rôznych časoch na rôznych miestach. Ako to spracujete to nechám na vás.

Výstava bola mega veľká. Keď som zbadal veľkosť priestorov, želal som si, aby tam požičiavali tie elektrické kolobežky, či čo to je. Proste sa na to postavíte potlačíte páčku dopredu a idete. Už sama detailne prepracovaná organizácia pri vstupe hovorila, že chlapci v Bruseli nie sú žiadni amatéri. Všetko klapalo ako hodinky. Označenie, ľudia, úsmevy. Akurát malá chybička krásy a to, že namiesto Luboslav Blaho mi fešanda urobila menovku Luboslav Dlahu. Chvíľu som bol oficiálne niekto iný.

Hneď po vstupe nás začal atakovať Indonézsky sektor. Zo všetkých ponúk ma zaujala veľmi príjemne sexi chrumkavá kombinácia morských rias so sézamovým olejom. Tento druh Wakame rias musíme do FOU ZOO priniesť. Ich chrumkavosť bola oveľa väčšia ako chrumkavosť tosaka alebo hijiky. Chuka wakame budú naozaj  príjemné spestrenie ponuky. Už sa na to teším.

1.600 stánkov z 80 krajín tvorilo naozaj obrovský masív. Približne také tri Incheby. Pán Rozin by bol určite nadšený. Všade veľa ľadu, mrazničiek, technológií. Na každom kroku sa rybárske spoločnosti snažili cez video deklarovať aké sú vo výlove rýb jedinečné. U tuniakov je okrem jedinečnosti na mieste aj rýchlosť. Jedna so spoločností naozaj predčila moje očakávania. Po vytiahnutí tuniaka ho humánnym spôsobom usmrtia a hneď mu odrežú zadnú veľkú plutvu, aby z neho stiekla všetka krv. Videl som v živote veľa štýlov lovenia tuniakov, ale tento bol naozaj jemný a premakaný.

Čerstvosť, chuť omáčky, atmosféra, všetko bolo v tejto reštaurácii perfektné. Takže keď reštaurácia v Bruseli, tak morské plody. Prosím vás zabudnite na steaky, pizzu, cestoviny. Rovno sa vrhnite na morské slimáky, krevety, langusty, slávky, ustrice , mušle, homáre a všetky možné potvorky!!! Sú maxi čerstvé a zaslúžia si vašu pozornosť.

Ľubo Blaho

 

O autorovi

Rafinovaná kombinácia toho najlepšieho, čo nám dáva more aj pevnina. Dokonalý súlad ázijskej a európskej gastronómie. Miesto splnených gurmánskych túžob a prianí. Miesto, ktoré s Vami komunikuje jazykmi, ktoré nepoznáte, a predsa im rozumiete. Miesto, ktoré dýcha atmosférou nečakaných zážitkov a nových stretnutí. Miesto, kde vzniká vietor. To je Fou Zoo.


Všetky články od Fou Zoo

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>